Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Reinventar el significat de “control”

controlEls sistemes tradicionals de control de gestió tenen la capacitat de garantir un alt nivell de compliment. Però, generalment, també retallen la creativitat, l’esperit emprenedor i el compromís dels empleats. Per tant, permeten l’eficiència al mateix temps que deshabiliten la invenció i l’experimentació, que resulten tant crítiques per a l’adaptabilitat de l’organització.

Amb l’objectiu de superar la controvèrsia “disciplina versus innovació”, en el futur els sistemes de control de gestió aniran cap a la revisió-control entre els empleats d’un mateix nivell, i no tant al control de dalt a baix. I no només això; també es focalitzaran més cap al “control des de dins” (mitjançant les normes i valors corporatius), i menys cap al “control des de l’exterior” (mitjançant la supervisió formal i les sancions). L’objectiu final: els individus hauran interioritzat plenament els objectius, valors i costums de la “comunitat corporativa” i estaran capacitats per a exercir l’autocontrol.

“Les empreses han de desenvolupar un alt nivell de reflexió i comprensió del negoci. Les persones necessiten una comprensió intuitiva del model de negoci, per tal de construïr decisions en temps real”.

mlabÉs una de les propostes del laboratori de Management Mlab , que reuneix investigadors i experts en sistemes de gestió empresarial pel segle XXI.

Enviat al bloc per Jose Luís Morales

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE