Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

La trascendència de la protecció i registre de marques

La trascendència de la protecció i registre de marques

La propietat industrial és una de les anomenades propietats especials, i atorguen un grau de propietat equivalent a la propietat immobiliària o a la propietat sobre béns mobles. És una propietat recollida com a tal en la legislació civil o comuna de cada país, si bé està regulada sempre en lleis especials (Llei de Patents, Llei de Marques i Llei dels Dissenys Industrials). Com a propietat valuosa que és, s”ha de protegir.

Un dels objectius d’aquest article és conscienciar i recordar a l’empresariat que, en un mercat cada vegada més global, en el qual les empreses no només volen ampliar els seus mercats naturals sinó que gairebé estan obligades a fer-ho per a la seva subsistència, és imprescindible protegir aquests drets, consolidar la propietat industrial de cada industrial o fabricant. I això no només per preservar els avantatges competitius que suposa i aconseguir que els esforços comercials o d’investigació tinguin la seva deguda compensació, sinó també per la transcendència patrimonial que se’n deriva.

Per a qualsevol empresa industrial, comercial o de serveis, el seu patrimoni de propietat industrial és el patrimoni més important del que disposen pel desenvolupament de la seva activitat empresarial, ja que representa tot allò que li pot atorgar una exclusivitat al mercat i una diferenciació pel que fa a la resta d’empreses del mateix sector.

Autor: Enrique Astiz, director general de Propi, S.L.

Comparteix
    1 comentari
    1. Muy interesante la explicación general y práctica a la vez, pues el Sr.Astiz, ha estado muy accesible y nos ha resuelto a todos de una manera muy amable muchas dudas sobre nuestros casos reales en particular.

    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE