Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Estratègies eficaces per a la reducció de costos

Grup de control de gestióAmb una adequada gestió, és possible portar a terme una acció ràpida per a la reducció de costos a determinades àrees de l’empresa industrial: despeses de viatges, impagaments, compres i logística, lloguers, serveis professionals, etc. Però s’ha de reflexionar abans de fer-ho. No és adequat reduir costos sense reflexionar quins aporten valor i quins no ho fan.

 Està clar que una via de reducció de costos passa per la negociació de preus amb els proveïdors. Però, a les empreses industrials, també és possible aconseguir una substancial reducció per una altra via: canviant la forma en què l’organització desenvolupa la seva activitat, amb la modificació dels hàbits de treball i amb la sistematització de processos.

 Sigui quina sigui la via escollida, hem de ser conscients de la importància de disposar de sistemes de control adients a les organitzacions industrials. Serà la funció de control de gestió, tant si existeix com a tal en l’empresa com si és portada a terme de manera “compartida”, qui jugarà un paper clau en l’estratègia de reducció de costos. Ajudarà a l’establiment dels objectius, col·laborant amb els responsables de les diferents àrees de gestió de l’empresa. Però també en l’assegurament de la seva execució, en la medició dels resultats obtinguts, en la seva anàlisi i interpretació, en la determinació de les accions correctores de les desviacions i, molt important, en l’acció de control durant tot el procés.

Aquest  text forma part del foro obert a col·laboracions dins grup  de treball sobre Control de gestió  a Ágora. Us convidem a  participar.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE