Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

VamCats, una empresa creada des de l’oportunitat, amb decisió i rapidessa

A través de l’Anella, el portal de la Generalitat per a empreses, hem conegut el cas d’una empresa que il·lustra perfectament com s’aconsegueix l’èxit en un temps rècord sabent aprofitar una oportunitat inesperada i posant-se en marxa ràpidament i amb decissió.

Vamcat és una empresa creada fa un any que va nèixer a demanda dels clients. Curiòs, eh? Ara us ho expliquem.

Tot va començar amb un encàrrec a l’estudi GS Gràfica, l’empresa d’un dels socis. Es feia la primera “Marxa cap a l’Independència Ulldeter-Roda de Ter” i,  per comunicar-ho de manera original es va decidir dissenyar una wamba amb una estelada en un lateral del calçat, una imatge que servís de cartell i que aparegués a totes les peces gràfiques, entre les quals unes samarretes o el web de la marxa.

Una imatge gràfica i… com expliquen a la seva web “de cop vam començar a rebre trucades i mails de gent que demanava on podien comprar les vambes del cartell. És a dir, demanaven unes vambes que no existien… així que la demanda va fer el producte.”

I així va nèixer Vamcats. Des d’aleshores el projecte no ha parat de crèixer, en 8 mesos han venut 15.000 parells de sabates, que han diversificat en funció de la demanda: vambes amb motiu del Barça, l’Espanyol, la diada de Sant Jord… i tenen en estudi les vamflags que comportarien la internacionalització del projecte. Venen per Internet, en botigues i en fires arreu del territori. La inversió inicial va ser de 40.800 euros.

Evidentment, darrera hi ha uns emprenedors que van saber aprofitar l’oportunitat, decidits i que es van moure amb rapidessa per respondre amb qualitat a la demanda generada “sense voler”.

Comparteix
  4 comentaris
  1. Jo encara no he rebut la meva comanda per web ?
   Salutacio’.

  2. Hola Marc, esperem que tinguis solucionat la teva qüestió. Per la nostra part la finalitat d’aquest post és treure l’essència de l’article amb un exemple real: La importància d’estar oberts al mercat i establir canals per integrar en el saber fer de l’empresa, els comentaris i aportacions dels consumidors que en moltes ocasions ens poden ajudar a millorar i a trobar noves oportunitats al mercat.

  3. Jo tampoc he rebut encara les VamCats, diu que no he fet la transferència bancària i sí ho he fet … :S

  4. Jo les vaig pagar a Igualada el 7 /12/14, i encara no les he rebut, ni han contactat amb nosaltres.

  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE