Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Què busquen els inversors en un projecte empresarial?

Què busquen els inversors en un projecte empresarial?

Tots hem sentit parlar dels business àngels, els inversors que tenen com a unitat de negoci trobar i,  molt important, invertir en aquells projectes empresarials en els que vegin possibilitats d’èxit i per tant, de retorn favorable de la seva inversió.

Però .. com selecciona els projectes un business angel? Quins passos segueix el procés d’inversió? S’implica en el dia a dia de l’empresa? Quina rendibilitat espera de la seva inversió? Com planteja l’estratègia de sortida?

En un article de l’Anella.cat, el portal creat per la Generalitat de Catalunya a través d’Acc1ò, ens ho expliquen inversors privats,  que també donen algunes claus sobre què esperen quan els presenten projectes i de com actuen i què tenen en compte per valorar les possibilitats d’èxit de cada projecte.

Resumint molt, els inversors cerquen rendibilitat, liquiditat, i controlar el risc; i donen molta importància a l’equip que hi ha darrere els projectes que acaben finançant, més i tot sovint que la pròpia idea original. En el cas dels inversors que ens parlen en el vídeo que tot seguit us aproparem, també valoren la figura de les xarxes d’inversors privats i de la importància d’entrar en projectes amb la companyia d’altres inversors privats.

Per conèixer de primera mà les explicacions, a la pàgina web que linkem podràs saber què en pensen els inversor privats Pere Mayol d’Esade BAN i Pep Casas de la Xarxa d’Inversors Privats de l’IESE.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE