Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Els alumnes emprenedors de Viladecans al BizBarcelona

Els alumnes emprenedors de Viladecans al BizBarcelona

Ja us havíem parlat de l’experiència emprenedora que els alumnes de l’escola Montserratina estaven desenvolupant d’una manera entusiasta (amb visites al Ple Municipal, participació a la Fira de San Isidre ….),  que va acabar prenent forma empresarial de cooperativa, i amb l’el·laboració i posterior venda de productes artesanals propis.  

Aquesta experiència forma part d’un projecte innovador realitzat amb la Diputació de Barcelona i compartit amb escoles d’altres municipis de la provincia. Per acabar el programa, quasi diríem com a fí de festa, es va organitzar la participació dels alumnes a la fira d’emprenedors per excelència: el BizBarcelona.

Us deixem una crònica publicada al Diari de la Diputació que explica  aquesta l’experiència dels alumnes emprenedors al BizBarcelona. 

” Un total de 755 alumnes del projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’, promogut per la Diputació de Barcelona, han participat entre ahir i avui al saló Bizbarcelona per a PIME i nous emprenedors, organitzant el Mercat de cooperatives escolars amb el qual es pretén impulsar els valors, hàbits i capacitats emprenedores entre l’alumnat del cicle superior de primària.

Els objectius d’aquest programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’ són reforçar l’aprenentatge des de la pràctica de l’alumnat, afavorir el seu contacte amb altres cooperatives, entitats i empreses en un entorn professional, dinàmic i innovador, donar visibilitat al projecte, reforçar les actuacions dels ens locals en el foment de la cultura emprenedora i reconèixer institucionalment la tasca dels centres educatius que han participat en el projecte.

Els participants d’ahir dimecres, amb parades situades a la Plaça de l’Univers del recinte firal, van ser 359 alumnes de vuit centres educatius de Granollers, Igualada, Badalona Mataró i Manresa, i avui hi participaran 396 alumnes més provinents de nou centres educatius de Vilafranca del Penedès, Mollet del Vallès, Sitges, Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat, Vic i Viladecans.

El programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’ al saló Bizbarcelona està dissenyat per tal que sigui una jornada de caràcter educatiu, dinàmica i lúdica organitzada en quatre blocs: visita a les parades de les cooperatives de la resta de participants, visita al recinte firal en grups de 25 alumnes, guiats i dinamitzats per un monitor i acompanyats per personal tècnic dels municipis i pel professor responsable de cada grup, fomentar d’una manera lúdica el treball cooperatiu a través de jocs amb paracaigudes de tela i fer un taller de castells per exemplificar la importància de treballar en equip”.image_gallery

Els alumnes, els professors i els tècnics participants en el programa consideren molt valuosa l’experiència. I divertida, diferent, innovadora ….

I, naturalment, important pel futur,  afegim nosaltres.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE