Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Tancament de la 1a edició del programa Viladecans Business Lab

Tancament de la 1a edició del programa Viladecans Business Lab

El passat dimecres 15 d’abril vam fer una trobada amb els participants en el programa de consolidació de projectes empresarials Viladecans Business Lab amb l’idea de tancar  formalment aquesta edició, tot i que no sacaba la vinculació i la relació entre les empreses que han format part del programa.

Alguns dels resultats  han estat els seguents: dels 6 projectes empresarials que han participat, 4 d’ells es constituexen com a SL, 1 s’integrarà en la forma jurídica d’una empresa ja existent,  y 1 altra es manté en stand by fins a trobar un altre soci  que pugui acompanyar-lo en la posta en marxa. Entre tots hem fet una avaluació més concreta i propostes de millora per properes edicions,  i ara us les presentem.

Què els ha aportat el programa als participants i com ho valoren?:

 • Han aconseguit  redefinir i concretar el pla de negoci dels projectes trobant  l’enfoc adequat amb realisme i atenent a la viabilitat, i s’ha explicitat la visió estratègica i missió .
 • S’ha valorat molt positivament la visió externa per part dels assessors, que els ha servit per contrastar el model de negoci i la seva viabilitat
 • Han pogut realitzar amb assessorament un estudi de mercat; han pogut  facturar a clients;  han trobat contactes de col·laboració i tenen projectes en marxa amb clients; també han destacat el fet d’ampliar els coneixements sobre el marc legal a Espanya.
 • S’han sentit recolzats i alhora lliures per actuar; els ha procurat motivació,  seguretat i empenta; les sessions de coaching i la formació, que en principi valoraven menys que per exemple el tenir un espai empresarial, han estat molt ben valorades en acabar el programa.
 • Han conegut i valorat de manera diferent la ciutat de Viladecans:  no només  per portar a terme  els seus projectes sinó en general com a ciutat oberta i amb possibilitats, amb potencial pel futur i amb actius de valor presents ja.
 • En general la valoració del seu pas pel programa és altament positiva.

Propostes de millora per properes edicions: 

 • pautar de manera diferent la formació grupal: sesions formatives des del començament i espaiades durant tota la durada del programa.
 • fer més trobades amb empreses i  potenciar més el networking per facilitar les sinergies i fer crèixer la xarxa d’empreses de Viladecans .

Destacar també la bona predisposició d’algunes d’aquestes empreses per donar suport a futurs projectes i participants en la segona edició del Viladecans Business Lab, que aviat anunciarem a través del blog.

Comparteix
  2 comentaris
  1. Per a nosaltres, com a integrants del programa Viladecans Business Lab, ha estat un impuls molt important per poder dur a terme el nostre projecte. De vegades, a l’hora d’emprendre un projecte, solament ens preocupem pel tema econòmic, però és tant o més important el factor humà. En aquests mesos del programa hem après com enfrontar-nos i motivar-nos per aconseguir els nostres objectius. Gràcies al suport professional de tseote i Can Calderón, hem pogut definir el nostre projecte, establir pautes, dur-les a terme i millorar com a persones i professionals. Us animem a fer nous programes i per descomptat nosaltres estarem aquí per col·laborar en el que calgui.
   Gràcies i felicitats per la feina ben feta!

   Ramon
   http://www.vivea.cat

  2. Moltes gràcies Ramon pel teu comentari. Veure resultats com el de Vivea i com ho expliques tu, ens anima a seguir proposant programes com Viladecans Business Lab.
   Felicitats i molt bona sort en el vostre projecte.

  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE