Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Seminaris pràctics sobre estalvi i eficiència energètica

Seminaris pràctics sobre estalvi i eficiència energètica

Les empreses que formen part del grup de Cooperació sobre eficiència energètica fa mesos que treballa, entre d’altres temes, la manera més adequada de compartir els coneixements pràctics adquirits en el sector i transmetre la seva experiència en un tema de cabdal importància per les empreses: la relació entre l’eficiència energètica i l’estalvi. I com a resultat s’han decidit a programar dos seminaris de caire pràctic adreçats a diferents públics objectius dins de l’empresa.

Els dos seminaris es desenvoluparan al Viladecans Business Park, el primer el dia 4 d’abril i el segon el 8 d’abril, tots dos de 9’30 a 12’30 hores.

Les empreses del grup d’empreses  (Electro-Jar, Cerc Ingenieria, EGM eficiència energètica i Arqteria) han preparat presentacions visuals amb casos pràctics, exemples quotidians amb explicacions i dinàmiques que permetin interactuar amb els assistents i estimulin la seva participació, per què l’objectiu és sensibilitzar, clarificar i demostrar amb arguments i experiències que gestionar  d’una manera eficient l’energia que necessita i consumeix la nostra empresa genera beneficis econòmics per la propia empresa i pels altres.

Us avancem el programa de les sessions i els temes a treballar. Per les inscripcions aneu si us plau al final del post. 

SEMINARI I:  Estalvi i eficiència energètica, el dijous 4 d’abril, de 9:30 a 12:30 h.

Adreçat a responsables de direcció, tècnics i tots els treballadors d’empreses d’oficines i sector serveis que vulguin conèixer els avantatges i maneres d’aplicar l’eficiència energètica.

Amb el següent programa:

 • El context energètic mundial:  introducció al canvi climàtic, limitació d’emissions de GEH, Kyoto, objectius 20/20/20, resultats darreres cimeres, regulació, …
 • L’eficiència energètica:  en què consisteix, quins beneficis representa, metodologies per la seva implementació, mesures generals, …
 • Eficiència energètica aplicada: conceptes energètics bàsics, casos pràctics d’EE en edificis d’oficines, enllumenat led, informàtica, climatització, …
 • Decàleg de bones pràctiques en matèria d’EE
 • Mesures d’estalvi i eficiència energètica a l’abast de l’usuari, gestió de les instal·lacions, sistemes de gestió de les instal·lacions (introducció a SIGEEN, Sistema Gestión Energética )
 • Interpretació de la factura elèctrica: conceptes bàsics per a la interpretació de la factura elèctrica, optimització de la contractació, descomptes, potència, reactiva, …
 • Cloenda i torn de preguntes

 

SEMINARI II: Com optimitzar la despesa energètica a la nostra empresa ?,

el dilluns 8 d’abril de 2013, de 9:30 a 12:30 h. al Viladecans Business Parc

Adreçat a gerències, direccions financeres, direccions tècniques i a totes aquelles persones amb responsabilitats en els comptes de resultats d’empreses del sector serveis.

Am el següent programa:

 • L’eficiència energètica: en què consisteix, beneficis potencials, tipus d’estudis, auditories, metodologies per a la seva implementació, l’envolvent, …
 • La gestió energètica: la figura del gestor energètic. Externalització del servei (outsourcing). Estratègia en la compra energètica. Mesura, control, seguiment. Benchmarking mitjançant ratis, indicadors.
 • Sistemes de gestió energètica: sistemes de gestió energètica de les instal.lacions, ISO 50.001, presentació de l’eina SIGGEN, demo online.
 • Projectes d’inversió en millores de l’eficiència energètica. Conceptes energètics bàsics. Exemples de mesures amb inversió: cas pràctic amb tecnologia LED. Aspectes importants a considerar. Càlcul d’estalvis i període simple de recuperació de la inversió.
 • Interpretació de la factura elèctrica: conceptes bàsics per a la interpretació de la factura elèctrica, optimització de la contractació, comercialitzadores, descomptes, potència, reactiva, …
 • Cloenda i torn de preguntes

Inscripció primer seminari

Inscripció segon seminari

 

Comparteix
  Escriure un comentari

  CLOSE
  CLOSE