Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

“Persianes amunt amb idees noves”

"Persianes amunt amb idees noves"

A La Vanguardia d’aquest dilluns 17 de juny es va publicar un article amb el títol que hem donat a aquest post. En ell s’expliquen unes experiències molt interessants que s’estan portant a terme a Barcelona i que són fruit de la col·laboració entre comerciants i artesans locals.

Junts han estat explorant fórmules creatives que ajudin en la lluita per la supervivència del comerç i  han trobat un camí que beneficïa tothom sense perjudicar ningú, a través de la cooperació, les idees de comerç just local i el consum sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Us expliquem un dels exemples.

Grosso modo, el que fa el comerç és oferir a artesans i artistes espais de lloguer en els quals posen a la venda la seva obra a canvi d’una petita quantitat mensual. Per aquest preu, el creador té l’espai, la gestió i el personal a càrrec de la botiga; el creador marca el preu de venda de les seves peces i se l’emporta íntegre, ja que la botiga ni altera les tarifes ni es queda comissions per la gestió. La idea és que el lloguer de l’espai permeti obtenir un ingressos que garanteixin la continuïtat de la botiga es vengui més o es vengui menys.

A l’article en parlen de 4 experiències diverses que, en el fons, comparteixen filosofia. Per què conegueu millor de qué es tracta, us convidem a visitar la pàgina d’un aquests comerços, es diu Oslobcn i ja ha estat replicat per altres emprenedors.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE