Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

La trobada empresarial d’ahir sobre Ecoindústria i Simbiosi.

La trobada empresarial d'ahir sobre Ecoindústria i Simbiosi.

Ahir dia 23 de novembre, al Centre de Suport a l’Empresa de Gavà, va tenir lloc una jornada que va aixecar expectació entre l’empresariat de Gavà i de Viladecans. Van acudir tot esperant trobar una via clara per gestionar i treure’n profit dels residus que s’acumulen o tenen un tractament poc sostenible a les seves empreses.

Crec que ho van trobar amb escreix. La consultora que ens ajuda en aquest projecte, Eco Intelligent Growth, va fer una presentació sobre qué es l’economia circular i quines avantatges -també econòmiques-  pot aportar a les empreses;  els assistents vam poder conèixer exemples aclaridors d’empreses que ja han adoptat aquesta manera de funcionar i que els ha permès trobar sinèrgies amb altres empreses del mateix territori.

Ens van traslladar que la simbiosi  és una de les eines més importants cap a l’ economia circular , en la que el punt clau és la conscienció de les empreses, que fan un esforç intern per a millorar la seva eficiència i sobretot cooperen amb altres empreses.

Aquesta cooperació en simbiosi s’enfoca en optimitzar l’ús dels recursos que les empreses per sí soles no utilitzen internament, iniciant el camí cap a un sistema de producció circular generador de benefici econòmic amb impacte social i ambiental positiu. I és que aquests recursos inutilitzats es tornen a convertir en recursos econòmicament atractius.  L’economia circular, a través d’aquestes relacions i sinergies entre empreses, genera un benefici econòmic que fa rentable l’activitat de reciclatge i de reutilització. Es crea un model econòmic amb transaccions de material viables basat en beneficis per a tots els participants.

La jornada va acabar amb una dinàmica que permetia les empreses començar a conèixe’s amb altres empreses interessades de Viladecans i Gavà. Les incipients colaboracions que es van intuir rebran el suport dels serveis a les empreses d’ambdues ciutats a través de més jornades conjuntes i a través de l’assessorament individual de les empreses compromeses amb aquest nou model econòmic.

Us avancem les dates de les properes trobades del programa Simbiosi:

  • el 17 de gener de l’any vinent
  • el 8 de març de 2017.

Apunta les dades a la nova agenda de 2017 !!

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE