Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

La fundació Viladecans, la UPC i el BCD presenten el “Canvas Innovació i Disseny” dins d’un projecte del SOC.

La fundació Viladecans, la UPC i el BCD presenten el “Canvas Innovació i Disseny” dins d’un projecte del SOC.

Les Cèl·lules d’Innovació, un model en el que es treballa des de fa anys a la UPC, sumat al Disseny, han donat lloc a una metodologia d’innovació oberta que La Fundació Ciutat de Viladecans, la UPC i el BCD han posat a prova amb èxit amb un grup d’empreses del Baix  Llobregat.

El proper dia 27 de Novembre, a Viladecans, es presenten els primer resultats d’aquest projecte de recerca i innovació, que ha comptat amb el suport del SOC de la Generalitat de Catalunya, a través de recursos del Fons Social Europeu.

La metodologia creada utilitza un centenar d’indicadors per a guiar l’empresa i les persones que participen en un procés d’innovació, per tal que culmini en un nou producte servei d’èxit.

Un conjunt d’eines online constitueixen un Canvas Interactiu, que s’ha basat en la tecnologia Health Consensus, i té una doble funció:

* Facilitar un Checklist que permet als participants en el projecte compartir tot el que no convé oblidar en cada fase del procés d’innovació.

* Donar una Mesura del procés d’innovació, consensuada entre tots els participants, i que permet valorar el nivell en el que es troba el projecte en cada fase del procés.

L’objectiu final de CID és explotar la intel·ligència i la intuïció col·lectiva de l’empresa i del seu entorn, per a canalitzar de forma eficient els esforços esmerçats en els projectes d’innovació guiats pel disseny. CID segueix una seqüència lògica:

  1. En primer lloc s’analitza i s’avalua fins a quin punt l’entorn d’innovació en el que l’empresa està situada és adequat i òptim.
  2. Després s’analitza a fons l’oportunitat en la que es basa el projecte d’innovació, i es valora fins a quin punt l’empresa es capaç d’explotar l’oportunitat.
  3. Definida l’oportunitat, ara es tracta d’avaluar fins a quin punt l’empresa ha creat un bon concepte i ha concretat una excel·lent proposta de valor.
  4. Finalment el canvas permet validar els prototips, i l’èxit del producte servei es posa a prova convidant clients a participar en la valoració final.

Els primers a incorporar-se al canvas i consensuar les seves valoracions, son els directius i tècnics de la pròpia empresa, a mesura però que progressa el projecte s’incorporen gradualment al sistema els diversos proveïdors de coneixement, els dissenyadors i els experts amb els que l’empresa treballa, creant així un eficient ecosistema d’innovació oberta.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE