Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

El projecte Innolab: alumnes de Formació Profesional, entitats i empreses del Baix Llobregat

El projecte Innolab: alumnes de Formació Profesional,  entitats i empreses del Baix Llobregat

Innolab és un projecte impulsat pel consorci Innobaix, que té com a objectiu principal impulsar el desenvolupament de la innovació al Baix llobregat. La  comunitat d’innovació Innolab pretèn  identificar i desenvolupar oportunitats d’emprenedoria i competències innovadores. Aquest programa conecta sector privat, públic, centres de recerca i coneixement, i ciutadans, per impulsar la col·laboració i posar en marxa solucions innovadores a reptes de la societat.

Han participat 150 alumnes de 8 centres educatius de Formació Profesional  de 5 municipis del Baix Llobregat. En aquesta edició els estudiants  han trobat solucions innovadores a reptes que els han presentat 9 empreses i Ajuntaments de la comarca.

A Viladecans, dins d’aquesta segona edició el repte que es va proposar a la Plataforma i Comunitat Innolab és el següent:

“idees que ens donin resposta i afavoreixin d’una banda el flux de visitants des de l’Outlet cap al centre de la ciutat; i d’altra banda, incrementin l’atractiu comercial, lúdic i turístic del centre tot promovent la despesa en el comerç i restauració de la ciutat”

Els alumnes de  4t. de l’ESO  de  l’institut Miramar i la seva tutora Esperanza López van acceptar el repte i al llarg de 3 sessions de treball es va arribar al següent plantejament: es diu “The Medieval Business” i pretèn promocionar totes aquelles activitats que s’estiguin realitzant al municipi de Viladecans  des del mateix Outlet. Activitats com les festivitats, actes culturals, activitats de l’eix comercial centre ciutat, promocions comercials, gastronomia …

Aquest grup d’alumnes, amb la proposta esmentada, ha treballat aquesta idea a l‘Acceleradora al Citilab de Cornellà amb tres tallers basats en el model de negoci, màrqueting i presentacions que s’han realitzat entre el 19 i el 23 de maig. Aquest grup i dos més (els alumnes del Camalot i de l’Escola Núria ) van arribar a la final del dia 26 de maig .

No van guanyar la final però han treballat,  s’han esforçat  i han tingut la oportunitat de compartir amb els altres els reptes i solucions innovadores des del punt de vista de la emprenedoria.

Per conèixer els guanyadors llegir la noticia  a Innobaix .

El grup d’Innolab de Viladecans vol agrair al centre comercial Vilamarina, al The Style Outlet ,  a la Xarxa Comercial , al Gremi d’Hostaleria i als companys de Patrimoni la dedicació i facilitats que ens han donat pe realitzar el projecte.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE