Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

Com poden les empreses entrar en contacte amb més clients potencials?

Com poden les empreses entrar en contacte amb més clients potencials?

Potenciant les relacions públiques, oferint als clients potencials alguna activitat interessant, útil, gratuïta,  creant -ne vincles amables que donin a l’empresa  l’oportunitat de presentar-se, transmetre la seva manera de fer i donar a conèixer les seves activitats.

El client natural i principal de qualsevol empresa de serveis d’àmbit territorial delimitat (local, comarcal o provincial) és el conjunt de persones que formen aquesta àrea d’influència, i per fer-se un lloc , per què coneguin  els valors que impulsen les seves activitats i com les desenvolupen,  han de crear oportunitats per les relacions públiques.

Un exemple:

el Centre Mèdic Meisa posa en marxa una unitat de tabaquisme a les seves instal·lacions, i ha decidit comunicar-ho a la població oferint la possibilitat d’assistir a una xerrada sobre deshabituació i a realitzar unes proves gratuïtes que ajudin a valorar l’estat de salut dels pulmons de les persones que hi assisteixin. I ho fa en unes instal·lacions d’accès pùblic (en aquest cas al Centre Can Calderon).

Trobo 3 encerts junts:

  • És a la vegada una acció de màrqueting,
  • una oportunitat per crear i/o consolidar una imatge positiva de l’empresa,
  • i una forma de mantenir lligams de relació amb la seva comunitat.
Per cert, per qui estigui interessat: la xerrada i proves per trencar amb el tabac es farà a Can Calderon el dijous 7 de juny a les 18’00 hores.

 

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE