Centre de promoció econòmica i serveis a les empreses

ASCA (Acció Solidària Contra l’Atur): financiaciò de projectes del sector social

ASCA (Acció Solidària Contra l'Atur): financiaciò de projectes del sector social

ASCA, segons ells mateixos la defineixen ” és una Fundació Privada, creada l’any 1981, que dóna una resposta tangible, decidida i pràctica al repte de l’atur, amb la creació i l’administració d’un fons econòmic privat.”

I tenen una missió clara:

“Volem ajudar a la creació de llocs de treball, per això impulsem iniciatives d’autoocupació i la consolidació d’empreses del sector social.”

Quines persones poden ser beneficiàries d’aquests fons?

“Aquelles persones que és troben en situació d’atur amb idees emprenedores, i tenen dificultat per trobar crèdits en el mercat normalitzat. També ajudem a entitats socials, amb aquests préstecs solidaris sense interessos.”

Com trien els projectes? 

Acció Solidaria Contra l’Atur, a través d’una comissió valora i dona o no el vist i plau.

Aquest fons privat no només s’utilitza per crear ocupació, s’ajuda també a persones aturades que és troben en una situació límit (desnonaments, pagament de lloguers, subministraments…). Seran sempre ajuts puntuals i tramitats a través del Serveis Socials.

ASCA funciona a partir d’una xarxa de voluntaris i donants que fan possible tirar endavant el seu propòsit. Si volèu conèixer més sobre aquesta fundació,  inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya, podeu anar a la seva pàgina web aquí.

Comparteix
    Escriure un comentari

    CLOSE
    CLOSE